Tekenen - Schilderen 6 t/m 12 jaar 15.30-17.00u.

Tekenen - Schilderen 13 t/m 17 jaar 17.30-19.00u.

 

Docent(e) : Christina van Prooijen

Locatie : Den Dullaert, Hulst

6 t/m 12 jaar
Teken en of schilder je graag? Of misschien wil je het gewoon eens proberen met een docent die je verder helpt als je het even niet meer weet? Of wil je anders leren tekenen of schilderen, meer leren over kleuren en verschillende technieken uitproberen? Dan kun je je in deze cursus heerlijk uitleven!
Je leert nog beter met de verschillende materialen te werken. Verrassende combinaties, leuke technieken, soms aan de hand van thema’s of verhalen, jij kunt al je creativiteit op het papier kwijt.
We kijken ook naar de ’oude’ meesters, hoe deden zij dat? Hoe kun je nog beter mensen en dieren leren tekenen? En wat doen kleuren eigenlijk en hoe kun je deze het best gebruiken? Er is nog zoveel te ontdekken…. Spelenderwijs ga je met dit alles aan de slag! Wel stapje voor stapje… In deze lessen kun je kennismaken met (kleur)potlood, stift, ecoline, inkt, aquarel, plakkaatverf, houtskool, pastelkrijt en potlood enz. Sommige materialen gaan heel goed samen… weet jij welke?

 

13 t/m 17 jaar
Nu wil je toch écht beter leren tekenen en schilderen om te kunnen maken wat je in hoofd hebt. Gek genoeg, werkt het andersom soms beter.
In deze cursus probeer je het gewoon en het blijkt nog beter te worden dan je van te voren had bedacht.
In het atelier voor scholieren leer je tekenen, schilderen, experimenteren met verschillende materialen en technieken en maak je kennis met verschillende kunststijlen.
Voor de beginners starten we met een reeks opdrachten met als doel dat je goed leert tekenen en steeds meer je eigen ideeën ontwikkelt.
Bij meer gevorderden ligt de nadruk op het ontwikkelen van een persoonlijke wijze van kijken, keuzes maken, experimenteren en uitbeelden.
 

Inschrijven