Tekenen - Schilderen atelier: 

- Aquarelleren
- Pastelkrijt

Locatie : Den Dullaert Sportlaan 24, Hulst

Docent(e) : Silvia van Kampen

AQUARELLEREN

In deze cursus brengen we u de fijne kneepjes van het vak bij, zodat u dit eigenzinnige materiaal feilloos leert beheersen. Deze cursus is zowel voor beginners als voor de meer gevorderden die hun vaardigheid willen opfrissen.
Hoe ga ik om met de grilligheid en de soms onvoorspelbaarheid van de verf en het water op mijn papier? Hoe breng ik een bepaalde sfeer in mijn werk?
De thema ‘s zijn zeer gevarieerd: bloemen, landschappen, dieren, mensen, enz. U leert verschillende technieken zoals het nat in nat schilderen, kleuren mengen, uitwassen, sluiertechnieken en glacerend schilderen. Daarnaast leert u papier opspannen en met verschillende diktes papier en verschillende penselen werken. U ontwikkelt uw eigen stijl, door te doen, maar ook door samen goed naar werk van anderen en van elkaar te kijken. Zo ontstaat uw eigen stijl die uw schilderijen uniek maakt.

*In deze cursus kunt u gebruik maken van in ons leslokaal aanwezige basismaterialen: aquarelpapier, verf, penselen, gereedschappen.

 

TEKENEN / PASTELKRIJT

Tekenen vanuit de waarneming, dat is waar het in deze cursus om gaat. Wat zie ik precies en hoe krijg ik dat zo goed mogelijk op papier? Deze cursus is zowel voor beginners geschikt als voor mensen met ervaring op tekengebied.
Op een inzichtelijke manier wordt u op weg geholpen in de wereld van het tekenen. Dat betekent dat elementaire zaken aan bod komen zoals vorm, compositie, verhoudingen, licht en donker, kleurenleer en materiaalkennis. We hebben het over lijnen, vlakken, toonwaarden, contrast enz. maar natuurlijk ook over de vraag hoe u uw eigen denkbeelden overtuigend kunt weergeven.
In plaats van potlood kunt u er ook voor kiezen om met pastelkrijt en pastelpotloden te werken. Het krijt is een droog poederig materiaal. U kunt dit zacht of hard gebruiken met wisselende effecten als gevolg. Het in elkaar wrijven van dit materiaal , met vingers of doezelaar geeft een bijzonder mooi resultaat. U kunt pastelkrijt zien als een medium tussen tekenen en schilderen in: het biedt net als verf de mogelijkheid om kleuren op papier door elkaar en over elkaar te mengen, maar zonder de tijdsdruk van drogende verf, of de tussenkomst van de kwast.
Het is een direct materiaal dat u goed kunt gebruiken voor expressieve tekeningen.

U leert verschillende werkwijzen zoals schetsen, arceren, schrijvend tekenen etc. U ontwikkelt een persoonlijke wijze van “zien, denken en uitbeelden". Dit alles gaat u ervaren door samen goed naar het werk van bekende kunstenaars te kijken maar ook door het werk van uw medecursisten te bekijken.

*In deze cursus kunt u gebruik maken van in ons leslokaal aanwezige basismaterialen: tekenpapier, pastelpotloden, pastelkrijt, houtskool.

Inschrijven

Logo Symplistic

Je wordt doorgestuurd

Je wordt doorgestuurd naar een andere pagina.