Tekenen - Schilderen atelier: 

6 t/m 12 jaar
13 t/m 18 jaar

Locatie :
Den Dullaert, Hulst

Docent (e) :  
Christina van Prooijen

6 t/m 12 jaar
Kinderen kunnen hier op hun eigen manier fantastische verhalen vertellen. De ene keer werken we met potlood en papier, de andere keer gebruiken we het schilderpenseel om het verhaal goed uit de verf te laten komen.
Bij aanvang van de cursus krijg je een map voor al je eigen tekeningen en collages. Daarna experimenteren we met kleuren en materialen en leren spelenderwijs verschillende schildertechnieken gebruiken. Je leert meer zien en begrijpen van beeldelementen zoals licht en donker, ruimte weergave, diepte en kleur. We oefenen met inkt, ecoline, plakkaat- en aquarelverf, krijtsoorten, pastel, kleur- en potloden. Je ontdekt hoe je een stukje van de wereld kunt zien en hoe je dat kunt uitbeelden in kleurrijke collages, schilderingen en prachtige fantasie tekeningen. 
 

13 t/m 18 jaar
Nu wil je toch écht beter leren tekenen en schilderen om te kunnen maken wat je in hoofd hebt. Gek genoeg, werkt het andersom soms beter. In deze cursus probeer je het gewoon en het blijkt nog beter te worden dan je van te voren had bedacht.
In het atelier voor scholieren leer je tekenen, schilderen, experimenteren met verschillende materialen en technieken en maak je kennis met verschillende kunststijlen. Voor de beginners starten we met een reeks opdrachten met als doel dat je goed leert tekenen en steeds meer je eigen ideeën ontwikkelt.
Bij meer gevorderden ligt de nadruk op het ontwikkelen van een persoonlijke wijze van kijken, keuzes maken, experimenteren en uitbeelden.
 

 

Inschrijven

Logo Symplistic

Je wordt doorgestuurd

Je wordt doorgestuurd naar een andere pagina.