Tekenen Pastelkrijt
*incl. basismateriaal

Docent(e) : Silvia van Kampen

Locatie : Den Dullaert, Hulst

Tekenen vanuit de waarneming, dat is waar het in deze cursus om gaat. Wat zie ik precies en hoe krijg ik dat zo goed mogelijk op papier? Deze cursus is zowel voor beginners geschikt als voor mensen met ervaring op tekengebied. Op een inzichtelijke manier wordt u op weg geholpen in de wereld van het tekenen. Dat betekent dat elementaire zaken aan bod komen zoals vorm, compositie, verhoudingen, licht en donker, kleurenleer en materiaalkennis. We hebben het over lijnen, vlakken, toonwaarden, contrast enz. maar natuurlijk ook over de vraag hoe u uw eigen denkbeelden overtuigend kunt weergeven.

U leert verschillende werkwijzen zoals schetsen, arceren, schrijvend tekenen etc. U ontwikkelt een persoonlijke wijze van “zien, denken en uitbeelden". Dit alles gaat u ervaren door samen goed naar het werk van bekende kunstenaars te kijken maar ook door het werk van uw medecursisten te bekijken.

*In deze cursus kunt u gebruik maken van in ons leslokaal aanwezige basismaterialen: tekenpapier, pastelpotloden, pastelkrijt, houtskool.

Inschrijven